A KATA változások vesztesei

A KATA változások vesztesei

2022. szeptember 1. napjától kezdődően már csak a főállású egyéni vállalkozók maradhatnak a KATA alanyai, közülük is csak azok, akik kizárólag magánszemélyeknek állítanak ki számlát.

De mi történik azokkal a gazdasági társaságokkal (betéti társaságokkal, közkereseti társaságokkal) illetve ügyvédi irodákkal, amelyek kiesnek az új KATA-törvény szabályai alól? Ezek a kieső társaságok vagy a társasági adó, vagy (ha megfelelnek a feltételeknek) a kisvállalati adó szabályai szerint működhetnek tovább. Azonban bármelyik adózási módot is választja a cég, mindkettő esetben kötelező neki a számviteli törvény 2/A. § (4) bekezdése szerinti nyitómérleget elkészíteni és azt könyvvizsgálóval ellenőriztetni.

A Dobák Kft. vállalja a régi KATA-törvény alól kieső gazdasági társaságok számviteli törvény szerinti nyitómérlegének könyvvizsgálatát.

A vállalkozására szabott ajánlatért keressen bennünket elérhetőségeinken.

Dobák István

1989-ben, több mint 30 éve adótanácsadóként kezdtem vállalkozói tevékenységemet. Az azóta eltelt időben folyamatosan bővítettem könyvelőirodánk szakmai kínálatát és ügyfélkörét.